Wij zijn uw letselschadespecialist in Goor en omgeving
Bel vrijblijvend: 085 - 432 02 68
Home > Smartengeld
smartengeld goor

Recht op smartengeld?

Wanneer u slachtoffer bent van een ongeval waar iemand anders verantwoordelijk voor is, heeft u recht op een schadevergoeding. De opgelopen schade wordt in dat geval in twee categorieën verdeeld, namelijk materiële en immateriële schade. De compensatie voor immateriële schade wordt ook wel smartengeld genoemd. Dit wordt zo genoemd omdat dit een compensatie is voor schade die niet direct in geld is uit te drukken. U kunt hierbij denken aan alle pijn, verdriet, gederfde levensvreugde, trauma’s en blijvende littekens die het ongeval heeft veroorzaakt.

De hoogte van smartengeld

De hoogte van smartengeld is erg lastig vast te stellen. Daarom wordt er naar diverse factoren gekeken die de hoogte van smartengeld bepalen. U kunt denken aan de volgende factoren:

  • De aard en ernst van het letsel;
  • De mate van geleden pijn;
  • De duur van het herstel;
  • De mate waarin het slachtoffer zich van zijn toestand bewust is;
  • Blijvende littekens en/of lichamelijke beperkingen en de invloed hiervan op werk, studie, relaties en vrijetijdsbesteding.

Als ervaren letselschadespecialist brengen wij graag alles voor u in kaart om zo tot een indicatie te komen van de hoogte van smartengeld. Wilt u meer weten over onze diensten in Goor en de omgeving van Goor? Of wilt u direct een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op via telefoonnummer 085 - 432 02 68.

Menu